Reisverzekering

Wat is het?

Als er tijdens uw reis onverwachts iets mis gaat of u tijdens uw vakantie onverhoopt iets overkomt is dat al vervelend genoeg. Met een reisverzekering verzekert u zich tegen de gevolgen van een groot deel van de onverhoopte gebeurtenissen die tijdens uw reis of vakantie kunnen gebeuren.

U kunt bij de meeste reisverzekeringen zelf bepalen welke risico's u wel of niet mee verzekert. Zo kunt u vaak kiezen uit dekking binnen Europa of de hele wereld en zijn zaken als schade aan uw vakantieverblijf of wintersportdekking meestal aanvullend bij te verzekeren.

Reisverzekeringen kunt u per reis of vakantie afsluiten, maar voor iedereen die vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering meestal de beste keuze. Voor zakenreizigers of mensen die voor een langere periode naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld in verband met werk of studie, zijn reisverzekeringen op maat beschikbaar.

Waar moet ik op letten?

Let bij het afsluiten van een reisverzekering op:

  • de bestemming van uw reis,
  • het doel van de reis,
  • welke activiteiten u gaat ondernemen
  • en hoe vaak per jaar u op vakantie gaat.

  • Een reisverzekering is voor bijna iedereen die op reis of vakantie gaat een nuttige verzekering. Vraag u echter altijd af of een verzekering in uw situatie echt nuttig of noodzakelijk is en wat de financiële lasten die de verzekering met zich mee brengt betekenen voor uw persoonlijke situatie.