Annuleringsverzekering

Wat is het?

Een enorme tegenvaller: op het laatste moment uw geplande vakantie af te moeten zeggen. Of uw vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële domper.

Sluit u voor uw reis of vakantie een Annuleringsverzekering af, dan krijgt u bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet u onverwachts de reis afbreken? Dan krijgt u doorgaans voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed.

Annuleringsverzekeringen kunt u per reis of vakantie afsluiten, maar voor iedereen die vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende annuleringsverzekering meestal de beste keuze. Tegenwoordig is de doorlopende annuleringsverzekering vaak als een aanvullende dekking bij een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Waar moet ik op letten?

  • Sluit uw annuleringsverzekering op tijd af. Meestal kunt u een annuleringsverzekering tot een week na het boeken van de reis afsluiten.
  • Controleer voor het afsluiten van een annuleringsverzekering of u niet al via uw (doorlopende)reisverzekering dekking voor annulering heeft.
  • Gaat u vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende annuleringsverzekering kan dan veel geld schelen. Denk hier vooral ook aan als men u bij het boeken van een reis direct een annuleringsverzekering probeert te verkopen.
  • Een annuleringsverzekering is voor bijna iedereen die op reis of vakantie gaat een nuttige verzekering. Vraag u echter altijd af of een verzekering in uw situatie echt nuttig of noodzakelijk is en wat de financiële lasten die de verzekering met zich mee brengt betekenen voor uw persoonlijke situatie.