Kampeerauto- / camperverzekering

Wat is het?

Met een kampeerautoverzekering beschermt u uw kampeerauto/camper en uzelf optimaal tegen schade. Naast de verplichte Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering bestaan verschillende vormen van casco verzekering. Daarnaast kunt u enkele aanvullende verzekeringen voor uw kampeerauto afsluiten.

Waar moet ik op letten?

  • Bedenk eerst hoe u uw camper het beste kunt verzekeren: all risk (volledig casco), WA+ (beperkt casco) of toch alleen WA. Bekijk bij het afsluiten of verlengen van uw verzekering altijd of uw keuze nog (steeds) past bij de leeftijd en staat van uw camper. Staan de dagwaarde van uw camper en de premie die u betaalt in verhouding?
  • Een kampeerauto-/camperverzekering kunt u vaak zo samenstellen dat deze precies bij uw situatie past: u heeft vaak de keuze uit diverse uitbreidingen. Zo kunt u ervoor kiezen om uw inboedel mee te verzekeren of uw (zonne-)luifel. Ook kunt u kiezen voor de uitbreiding ongevallen inzittenden, schadeverzekering inzittenden, een no-claimbescherming of een rechtsbijstanddekking.
  • Vaak zijn bepaalde preventiemaatregelen zoals start onderbrekeing vereist.
  • Een camperverzekering is voor veel camperbezitters een nuttige verzekering. Vraag u echter altijd wel af of de verzekering in uw situatie en voor uw camper echt nuttig of noodzakelijk is en wat de financiële lasten die de verzekering met zich mee brengt betekenen voor uw persoonlijke situatie.

Caravanverzekering

Wat is het?

Een goede (personen)autoverzekering dekt het WA-risico van een aangekoppelde caravan. Toch dekt zo'n verzekering geen diefstal, stormschade of beschadiging van uw caravan. Een caravanverzekering doet dat wel.

Met een caravanverzekering bent u dus uitgebreid verzekerd voor schade aan en verlies van uw caravan door onder andere brand en diefstal. Maar daarnaast vaak ook voor repatriëring van de caravan uit het buitenland en/of een vervangende caravan.

Waar moet ik op letten?

  • Wilt u de meest complete verzekering, kies dan naast de All Risk dekking voor de uitbreiding Topmodule met maar liefst 7 jaar nieuwwaarde. Er geldt onder andere géén eigen risico en er zit bijvoorbeeld een ruimere dekking voor kostbare zaken in. Deze topmodule wordt niet door alle verzekeraars aangeboden.
  • Vaak zijn bepaalde preventie maatregelen, zoals goedgekeurde sloten of een wielklem, vereist.
  • Een caravanverzekering is voor veel caravanbezitters een nuttige verzekering. Vraag u echter altijd wel af of de verzekering in uw situatie en voor uw caravan echt nuttig of noodzakelijk is en wat de financiële lasten die de verzekering met zich mee brengt betekenen voor uw persoonlijke situatie.