Schade melden

Meldt een schade altijd zo snel mogelijk bij ons. Dit kan online, via telefoonnummer
030 6057800 of, indien u al een schadeaangifteformulier heeft ingevuld, stuur deze dan zo spoedig mogelijk naar ons op.

Spoedgevallen

Bij spoedgevallen kunt u (24 uur per dag) bellen met 030 6057801.

Autoschade: Mobielschademelden.nl

 

Schadeaangifteformulieren
U heeft schade. Wat nu?

Met een verzekering via HB & Partners bent u niet alleen goed verzekerd, maar ook verzekerd van een uitgebreide service.

Mocht u onverhoopt schade hebben dan staan wij altijd voor u klaar.

Onze eigen schadeafdeling kan u direct en persoonlijk van dienst zijn maar ook onze adviseurs en andere medewerkers zijn u graag van dienst bij vragen of als u advies nodig heeft naar aanleiding van een schade.

Wat is belangrijk bij een schade?

  • Vul bij een autoschade altijd het Europees Schadeformulier Aanrijdingsformulier in.
  • Meldt een schade altijd zo snel mogelijk bij ons. Dit kan online, telefonisch, persoonlijk of met een aangifteformulier.
  • Verzamel relevante informatie met betrekking tot de schade: maak indien mogelijk foto's (bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon), noteer naam en telefoonnummer(s) van eventuele getuigen of betrokkenen en doe, indien van toepassing, aangifte bij de politie.
  • Probeer er altijd voor te zorgen dat de schade niet in omvang toeneemt.
  • Neem bij twijfel altijd contact met ons op.


Schade preventie

Veel van de meest voorkomende schades waren achteraf makkelijk te voorkomen geweest. Denk daarom eens wat u (nog meer) kunt doen aan schadepreventie of laat u door ons adviseren. Hier alvast een paar simpele tips:

  • Zorg voor goed werkende rookmelders in uw woning. Vooral wanneer u slaapt kan een rookmelder uw leven redden.
  • Voorzie uw deuren van goedgekeurde sloten. Goedgekeurde sloten zijn te herkennen aan het 'SKG® merk' en/of het logo van het 'Politiekeurmerk Veilig Wonen'. Met het Politiekeurmerk, kunt u vaak zelfs een korting op uw premie van uw inboedelverzekering krijgen.
  • Laat geen waardevolle spullen, zoals bijvoorbeeld uw navigatieapparatuur (ook geen houders of opladers!) of iPod, in het zicht in uw auto liggen. Of nog beter: zorg dat er niets van waarde in uw auto achter blijft.
  • Rij in de winterperiode altijd op winterbanden. Deze kunnen in een aantal situaties ongelukken voorkomen en zijn in bijvoorbeeld Duitsland zelfs verplicht.
  • Zorg dat u tijdens uw (vlieg)reis geld, kostbare zaken en reisdocumenten in uw handbagage mee neemt.